This is a story of mighty heroes fighting in vanity


You are not connected. Please login or register

Your first subject

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Your first subject on Sat Jun 09, 2018 12:33 pm

Ruler

avatar
Admin
A Fate animéről:

Sokévente egyszer manifesztálódik a világra a legendás erejű Szent Grál - egy végtelen hatalmú kívánságteljesítő ereklye, amely képes bármilyen kívánságot, legyen az abszurd vagy egyszerű, megadni. A Grál mindig egy adott helyen jelenik meg, azonban használatának ára van: a Grál kiválaszt magának hét mágust, vagy Mestert, akik lehetőséget kapnak megidézni hét Servant-ot. A Servantok a volt korok nagy hősei, legendás alakok a történelemből, akik Mesterükkel együtt megvívnak a másik hat párossal a Grálon való kívánás jogáért. Csak amikor egyetlen egy Mester és egy Servant maradt képes a Grál teljesíteni azok vágyát - így minden alkalommal, amikor a Grál megjelenik megkezdődik a Mesterek és Servantok közötti Szent Grál Háború.

A játékról:

A részt vevő játékosoknak ezen a fórumon kell regisztrálniuk, felhasználónévnek a hét hősosztály (Saber, Lancer, Archer, Caster, Rider, Berserker, Assassin) neve közül egyet választva. A játékosok jelentéktelen Mesterek által megidézett Servantokat fognak irányítani, akik Veronia nagy hősei közül kerülnek ki. A játéktéren való mozgás nagyjából RT, tehát helyszínek között nem lehet ugrálni, csakis a térképen mozogni. Amikor két Servant találkozik általában harcra kerül a sor, ám nem szabályszerű. A Servantok is intelligens lények, dönthetnek úgy, hoyg szövetségeket kötnek, visszavonulnak vagy rejtőzködnek. Kilétüket általában titkolják, hiszen ez előnyt adhat az ellenük való harcban az ellenfeleiknek. A Servantok valódi kilétét nekem kell PÜ-ben elküldeni, a javasolt Noble Phantasm képesség(ek)el együtt. Nem csak saját karaktert lehet választani és nem csak JK-t, akár az NJK-k közül is lehet válogatni, ha valakinek nem kényelmes más játékos karijának jellemét kijátszani. A játéknak nincs határideje, nincs mesélés és nincsenek körváltások. A találkozások rövid RT posztokban zajlanak, ha több mint két karakter kerül össze akkor ajánlott a legutolsónak belépőnek reagsorrendet írnia a saját posztja végére. A játéknak akkor van vége, ha egyetlen karakter marad, ő kapja a jutalmat.

A Servantokról:

A Servantok (általában) hősies, legendás erejű karakterek a történelemből. Előfordulhat azonban, főképp a Caster, Berserker és Assassin típusú Servantoknál, hogy egy hírhedt antihős idéződik meg, így a gonosz karakterek sincsenek kizárva. A Servantok erejét nem a valódi erejük, hanem a róluk fent maradt legenda határozza meg főképp, így egy, a játékban csak kettes szintű karakter is lehet ugyanolyan erős Servantként, mint egy tízes karakter. A Servantok rendelkeznek néhány gyengébb képességgel, amelyek a legendájukhoz kötődik, ebből kettő van megengedve a játékosoknak (példa az animében Arthur kardját körbelengő szél, amely titkolta az Excalibur kilétét, vagy Mordred sisakja, amely mágikusan rejtette a valódi személyét, ilynekere lehet gondolni, esetleg néhány prominensebb kasztképesség). Ezen kívül minden Servant rendelkezik egy, néha kettő vagy három ún. Noble Phantasm (Nemes Káprázat) képességgel. Ezek mindig a legjellemzőbb és legközismertebb vonásaikat utánozzák, és a Servantok végső mágiájának foghatóak fel. Például az animében Arthur Nemes Káprázata, az Excalibur egy hatalmas mágikus hullám, amely képes seregeket is elsöpörni, Gilgamesh Káprázata, a Babylon Kapuja pedig hozzáférést biztosít a Sumer Király teljes kincstárához, a benne rejlő számos mágikus tárggyal együtt. Csak hogy a fórumról is hozzak példát, Niel Káprázata lehetne az Ein Festes Burg, amellyel bármilyen mágiát félre tud ütni, Lory Káprázata pedig például a Royal Gale, ami egy szintén seregeket is pusztítani képes szélelemű lövés. A Nemes Káprázatot mindig az igazi nevének kimondásával lehet megidézni, ez általában a fegyver neve, amivel használják (pl. Siegfried Balmungja) de néha csak egy menőn hangzó szóösszetétel (pl Atalanta Phobeus Catastrophe-ja, ami igazából egy területi bombázás).

A Servantok hét kasztja a következő:

Saber - A legerősebb kardforgatók kerülnek ide.
Archer - Az legjobb íjászok kerülnek ebbe a kategóriába.
Lancer - A lándzsa mesterei kerülnek ide, noha kicsit bizonytalan, mi is számít lándzsának. Vlad Tepes karói például már Lancerré tették az animében, tehát igazából bármilyen hosszú szálfegyver vagy ahhoz hasonló eszköz használata a kritérium.
Rider - Mindenképp valamilyen hátashoz kötődnek ezek a Servantok
Caster - A legerősebb mágusok tartoznak ide
Berserker - Legismertebb jellemzőjük az őrület, a legvérgőzösebb harcosok foglalják el ezt a kasztot
Assassin - A név magáért beszél, a csendes ölés mesterei

View user profile http://fateazrael.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum